recept voor karamelcake-speculaas plaatkoek

Knapperig en smeuïg tegelijk. Dat is deze karamelcake-speculaas plaatkoek. Ga aan de slag met onze mix voor speculaas en mix voor karamelcake en geniet van dit heerlijke wintergebak!

Ingrediënten voor Speculaas: 300 g speculaasmix Cook & Bake, 35 g melk, 50 g zachte boter, abrikozenconfituur

Ingrediënten voor Karamelcake: 400 g mix voor karamelcake Cook & Bake, 4 eieren, 200 g zachte boter, margarine, zonnebloemolie, abrikozen

Ingrediënten voor Afwerking: 50 g geschaafde amandelen Cook & Bake, 60 g afdekgelei Cook & Bake, 30 ml water

Materiaal: mengkom, weegschaal, deegrol, bakpapier, snijmes

Werkwijze:

Speculaas:

-Kneed alle ingrediënten tot een soepel deeg. Strooi bloem op het werkoppervlak en bovenop je deeg en rol uit tot een rechthoek van 30x34 cm.

-Bekleed de ovenplaat met bakpapier, leg hier de speculaas op en snijd de randjes recht af. Bak de speculaas 13 minuten op 175 graden en laat afkoelen. Strijk daarna de speculaas in met een dun laagje abrikozenconfituur.

-Tip: Deeg te korrelig of te droog? Voeg dan een ei toe aan het speculaasdeeg.

Karamelcake:

-Meng alle ingrediënten tot een glad beslag. Verdeel het beslag over de speculaas. Leg dan de schijfjes abrikozen op het beslag en bak 35 minuten op 180 graden.

Voor de afwerking:

-Laat de amandelschilfers een 10-tal minuten bruinen in de oven op 180 graden.

-Verwarm de afdekgelei met het water enkele seconden in de microgolfoven tot hij vloeibaar is. Strijk de cake in met de afdekgelei en strooi er dan de amandelschilfers over.

Smakelijk!

Vorige
Vorige

Kakelen er binnenkort weer kippen in jouw tuin?

Volgende
Volgende

Dalende pelletprijzen!